Sprookjes worden werkelijkheid.. Welkom in WonderLand
 
IndexIndex  PortalPortal  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Discovery!

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Hamelin

avatar

Aantal berichten : 21
Registratiedatum : 13-08-11

Passport
Species: Fairy Tale Figure
Partner: Only the rats want to keep me company
Side: Neutral

BerichtOnderwerp: Discovery!   za aug 13, 2011 2:17 am


The pied piper was promised money for his service

Zoals altijd was Hamelin op weer eens op reis. Sinds de eerste keer dat hij zich had voorgenomen heel het land door te reizen waren er al vele jaren verstreken. De pratende flora langs de weg kende hem ondertussen zelfs van naam. En hoewel hij,en wat dat betreft iedereen, normaal gesproken altijd werd bestookt met allerlei vragen,voorstellen en uitdagingen van dat brabbelende onkruid,waren ze nu stil. Geen enkele groenlijvige schavuit maakte ook maar een geluid. De reden daar voor was simpel; Hamelin,zo heette hij, bespeelde onder her lopen zijn fluit. Nu was dat niet bijzonder genoeg om de praatzieke wortelgangers stil te houden. Niet voor de meeste mensen. Maar hij was wat dat betreft bijzonder. Zijn muziek kon ieders hart veroveren,hoe bevroren of verschrompeld die ook was. De zoete klanken droegen ver op het warme briesje,en in de weide omtrek was dan ook niets anders te horen. Zelfs de vogels zongen niet. Maar plotseling hielden zijn vinger stil,en hield het geluid op. Een momentje lang was Het doodstil op het pad. Toen kwamen de bloemen op gang. Eerst langzaam,een voor een,alsof ze net wakker werden,en gestaag zwollen hun stemmen aan "He,wat moet dat?!" schreeuwde een bijzonder zwaarstemmige zonnebloem. "Niet stoppen!" piepte een groepje viooltjes met hun hoge stemmetjes. Maar Hamelin negeerde ze allemaal. Zijn oog was gevallen op een gat in de haag naast de weg. Dat was hem nog nooit eerder opgevallen. Met een opgewonden schittering in zijn ogen ging hij op pad,zijn koers nu iets bijgesteld. De stemmen van de planten stierven langzaam weg,terwijl het geluid van ruisend water steeds luider werd. Het kleine kronkelpaadje maakte een scherpe bocht,en toen stond hij plots aan de over van de grote rivier. Niet helemaal het grote avontuur waar hij op had gehoopt,maar elke ontdekking deed hem plezier. Ontspannen zakte hij neer,gezeten tegen een boom,met zijn schoenloze voet in het water van de rivier gedompeld. Hij trok zijn favoriete fluit weer tevoorschijn,de zilveren, en begon weer te spelen.

when he didn't get paid,he took their children instead
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Bastiënne

avatar

Aantal berichten : 9
Registratiedatum : 13-08-11

Passport
Species: Fairy Tale Figure
Partner: The white king of chess I guess
Side: Undecided

BerichtOnderwerp: Re: Discovery!   ma aug 15, 2011 4:28 pm

Met de zweetdruppels parelend op haar voorhoofd volgde Bastiënne het ritmisch ruisende water van de brede rivier waar ze langs liep. Ze wist niet echt hoe lang ze gelopen had van het bos waar ze ontwaakt was naar hier. Maar het was ver. Uitputtend ver. Gedachteloos zette ze stap voor stap. De pijn die ze een tijd geleden in haar voeten had gevoeld was nu gelukkig verdwenen. Ze voelde haar voeten helemaal niet meer en als ze niet zo uitgeput was geweest had ze zich er misschien zorgen om gemaakt. Nu echter kon ze de energie niet opbrengen om zelfs dat te doen.
Ineens hoorde ze een zacht gerommel. Het was haar maag. Ze had honger gekregen van al dat lopen en had sinds haar ontwaking deze ochtend nog niets gegeten. Het moest onderhand al bijna middag zijn. Met haar hand boven haar ogen gehouden wierp Bastiënne een blik naar de lucht. Grauwig. Het lukte de zon niet echt om erdoorheen te komen. Terwijl deze grijze wolken zo zacht leken. Als een dunne grijsfluwelen laag die zich over het normale helderblauw van de lucht had getrokken. Bastiënne wierp haar blik weer op het water en slikte even om het kurkdroge gevoel in haar keel weg te krijgen. Misschien kon ze wel wat gaan drinken. Al zag de stroming er wel bijzonder sterk uit vandaag.
Voorzichtig waande Bastiënne zich naar de rand van de rivier. Een rilling liep langs haar rug toen het water over haar enkels spoelde en de onderkant van haar jurk nat maakte. Het water voelde ijskoud aan. Misschien was het toch niet zo verstandig om iets te gaan drinken hier. Ze stond pas een paar minuten in het water en haar enkels voelde nu al half onderkoeld aan.
Met dezelfde voorzichtigheid als waarmee Bastiënne het water betreden had probeerde ze er ook weer vandaan te lopen. Maar omdat ze de rok van haar jurk boven water probeerde te houden was het uitstekende stukje steen haar volledig ontgaan. Het kon niet anders dan de fout in gaan. Dat was dan ook precies wat er gebeurde. Bastiënne struikelde over de steen en haalde aan de scherpe kant haar voet open. Ze viel voorover. Uit reflex hield ze haar armen voor zich uit en maakte een harde klap tegen de vlakte. Zo bleef ze liggen. Te moe om nog de moeite te doen om op te staan. Ze moest even liggen, maar een paar minuten. Niet heel ver bij haar uit de buurt hoorde ze zacht mooie tonen afkomstig van een blaasinstrument. Een fluit als ze het goed hoorde. Op die tonen werd ze weggedragen in een diepe slaap. Terwijl het bloed uit de wond van haar voet sijpelde en door de stroming meegenomen werd in de richting van het fluitspel.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Hamelin

avatar

Aantal berichten : 21
Registratiedatum : 13-08-11

Passport
Species: Fairy Tale Figure
Partner: Only the rats want to keep me company
Side: Neutral

BerichtOnderwerp: Re: Discovery!   ma aug 15, 2011 5:09 pm


The pied piper was promised money for his service


Hamelin speelde en speelde,terwijl de lucht betrok. Het deerde hem echter niet. Weer of geen weer,zolang hij in te trans was had hij nergens last van. Zijn muziek werd echter verstoord toen hij in de verte hoorde hij een plons,die hem deed opkijken. Een tel lang was het stil aan de rivier. Zelfs het stromen van het water klonk gedempt. Toen zag hij het. Een wit iets,dat zachtjes in zijn richting kwam drijven. Het ,wat het ook was,werd aangekondigd door rode slierten in het water. Wat het ook was,het leefde. Of,het had geleefd Hamelin deed zijn rugzak af,legde zijn fluit er boven op,en waadde tot zijn middel het water in. Klaar om het ding te onderscheppen. Toen het dichter bij kwam, kon hij omtrekken onderscheiden. Het was een vrouw! Zo voorzichtig als hij maar kon tilde hij haar op,en nam haar mee terug naar de oever,en legde haar neer op een klein open plekje,waar dik gras groeide. Ze was gedeeltelijk onderkoeld,en had haar voet open gehaald. Snel haalde Hamelin een rol verband en een deken uit zijn rugzak. De deken werd over Bastiënne heen gegooid,en haar voeten verbonden. Dat was alles wat hij voor haar kon doen. Hij ging naast haar zitten,en pakte zijn fluit weer op. Hij zou in ieder geval hier blijven tot ze weer wakker werd,dacht hij voordat hij weer begon te spelen.
when he didn't get paid,he took their children instead
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Discovery!   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Discovery!
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
WonderLand :: The Archway :: Great River-
Ga naar: